Sunshower vindt het belangrijk dat mensen goed in hun vel zitten en in balans zijn. Goed voor jezelf en je lichaam zorgen is daar een wezenlijk onderdeel van, want een ontspannen lichaam creëert een ontspannen geest. Sunshower gelooft in de positieve effecten van zonlicht. Zonlicht voedt en verzorgt je lichaam op twee manieren. Sunshower maakt onmisbaar zonlicht het hele jaar door toegankelijk tijdens je dagelijkse doucheritueel door de combinatie van infrarood en laag gedoseerd UV-licht. De warmte van infrarood werkt ontspannend en zorgt voor een verbetering van de bloedcirculatie, waardoor rug-,  nek- en reumatische klachten en bovendien spierpijn verminderen. Het UV-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D, zorgt voor een verbeterd immuunsysteem, verhoogt het energieniveau en geeft je een gezonde teint. Of in andere woorden: jezelf fitter, vitaler en energieker voelen dankzij een product van hoogwaardige kwaliteit, waardoor je elke dag begint met nieuwe energie.

Infrarood

De korte golf infrarood van Sunshower dringt diep door in de huid, waardoor het lichaam opwarmt wat een positief effect heeft op diverse delen in ons lichaam. Door de warmte stijgt de lichaamstemperatuur, evenals de hartslag en de bloedsomloop. Dit stimuleert de stofwisseling wat zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen en een verhoging van de aanvoer van zuur- en bouwstoffen. Hierdoor neemt de spierspanning af waardoor gewrichtspijn afneemt, de spieren sneller herstellen na het sporten en de rug-, nek- en reumatische klachten verminderen. 

UV - licht

Een groot deel van de bevolking (70%) in landen waar de zon minder schijnt, zoals in Europa, heeft in de winter een vitamine D tekort. Vitamine D krijgt men 80% uit zonlicht en 20% uit voeding. Van oktober tot en met april is het zonlicht op het noordelijk halfrond onvoldoende sterk om via de huid voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Bij het gebruik van het laag gedoseerde UV-licht van de Sunshower wordt in de winter, bij minimaal 30 minuten per week, een verdubbeling van het vitamine D niveau bereikt. De natuurlijke aanmaak van vitamine D zorgt voor een verhoging van de weerstand, bevordert de calciumopname en draagt bij aan de ontwikkeling en het behoud van de spierfunctie. Bovendien kan Sunshower de huid op een verantwoorde manier voorbereiden op de zomerzon. Wanneer de huid in contact komt met UVB-stralen, wordt er pigment geproduceerd. Hierdoor wordt de huid dikker, met als gevolg dat de UV-stralen van de zomerzon minder diep de huid in kunnen dringen. Dit is een natuurlijk mechanisme van de huid om zich te beschermen tegen de zon. De huid is dus én beter beschermd én je krijgt een gezonde teint.

In het kort:

Sunshower gelooft in de positieve effecten van zonlicht. Zonlicht voedt en verzorgt je lichaam op twee manieren. Sunshower maakt onmisbaar zonlicht het hele jaar door toegankelijk tijdens je dagelijkse doucheritueel door de combinatie van krachtig infrarood en laag gedoseerd UV-licht. Wij geloven in een regelmatige lage dosis UV-licht op je lichaam, waardoor je enkel de positieve uitwerkingen van UV-licht ervaart. 

Bekijk de voordelen van de Sunshower:
Sporten

Zonlicht zorgt ervoor dat ons lichaam optimaal functioneert. Dat maakt het een onmisbare bron van
energie voor iedereen. Sunshower® brengt deze energie
jouw badkamer in. Infrarood dringt diep door in de huid
waardoor het lichaam wordt opgewarmd. Dit stimuleert
de stofwisseling en zorgt ervoor dat niet alleen worden
afvalstoffen sneller afgevoerd, ook de voedings- en
bouwstoffen worden sneller aangevoerd. Hierdoor kan
het lichaam sneller herstellen na een grote inspanning.

Vitamine D

Vitamine D verkrijg je voor 20% uit voeding en voor 80% uit UVB-licht. Of je voldoende vitamine D binnenkrijgt, het
wordt dus vooral bepaald door de hoeveelheid zonlicht
die je tot je beschikking hebt. Door de stand van de zon
is het in Nederland de helft van het jaar niet mogelijk
voldoende vitamine D binnen te krijgen.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je
met Sunshower® het hele jaar door je vitamine D peil op
niveau kunt houden.

Beter ritme/energie

Zonlicht zorgt ervoor dat ons lichaam optimaal functioneert. Het voedt je lichaam en zorgt ervoor dat jij
je fitter, vitaler én energieker voelt. Dat maakt het een
onmisbare bron voor iedereen. Zonlicht heeft namelijk
een positief effect op de aanmaak van het
gelukshormoon endorfine. Hierdoor ervaar je minder
stress en voel je je fitter en vitaler. Ook is aangetoond
dat zonlicht zorgt voor een beter dag- en nachtritme.

Gezonde teint

Het UV-licht van Sunshower® bestaat uit twee golflengtes, namelijk UVA en UVB. Sunshower straalt
90% UVB-licht en 10% UVA-licht. Wanneer de huid in
contact komt met UVB-stralen, wordt pigment
geproduceerd. Wanneer de huid buiten in contact komt
met de zomerzon, zal dit pigment worden omgezet in een
bruine kleur. Hierdoor krijgt je huid een gezonde teint en
houdt je bovendien je zomerse teint langer vast.

Voor meer informatie over Sunshower neem contact met ons op.